روکش دندانی

وقتی صحبت از حفظ سلامت دهان و دندان کودک شما می‌شود، روکش دندان به‌عنوان بخشی ضروری از مراقبت‌های دندانپزشکی فرزندان تبدیل شود. اگر دندان کودکتان را روکش کرده‌اید، در این مقاله، ما مراحل گام‌به‌گام مراقبت‌های پس از روکش دندان برای کودکان را توضیح می‌دهیم.

مراقبت‌های بعد از روکش دندان کودکان

پس از قرار دادن روکش دندان کودکان، والدین باید برای چند ساعت اول دستورالعمل‌های خاصی را دنبال کنند. این شامل مدیریت هرگونه ناراحتی یا حساسیت و اجتناب از برخی غذاها و فعالیت‌هایی است که ممکن است پایداری روکش را به خطر بیندازد. برای اطمینان از بهبودی کامل، از توصیه‌های مراقبت‌های دندانپزشکی زیر پیروی کنید:

مراقبت‌های بعد از بی‌حسی موضعی

دهان کودک شما تقریباً دو تا چهار ساعت بی‌حس خواهد بود:

  • مراقب باشید تا کودک در این مدت به گونه، لب یا زبان خود گاز نگیرد، خراش ندهد یا آسیب نرساند.
  • برای پیش‌گیری از گاز گرفتن زبان و گونه تا بعد از بین رفتن علائم بی‌حسی از خوردن و آشامیدن پرهیز شود.

کنترل مشکلات لثه بعد از روکش دندان کودک

برای قرار دادن صحیح روکش یا فاصله‌گذار، باید این فرایند زیر خط لثه انجام شود؛ بنابراین، دور از انتظار نیست که لثه کودک به مدت 2 یا 3 روز دردناک باشد.

  • خونریزی لثه: لثه کودک ممکن است در چند روز آینده هنگام مسواک زدن خونریزی کند. برای کمک به بهبودی لثه‌ها با مسواک زدن ملایم دو تا سه بار در روز و نخ دندان کشیدن، ناحیه اطراف دندان را تمیز نگه‌دارید.
  • سفید شدن لثه: بعد از قرار دادن روکش، ممکن است لثه اطراف دندان کمی سفیدتر به نظر برسد که این موضوع به دلیل تحت‌فشار قرار گرفتن لثه به وجود می‌آید. این مسئله نیاز به اقدام خاصی نداشته و ظرف 24 تا 48 ساعت از بین می‌رود.

کنترل درد پس از روکش دندان کودک

پس از انجام فرایند روکش گذاری دندان، ممکن است فرزندتان کمی ناراحتی احساس کند، اما این ناراحتی باید طی چند روز برطرف شود. بعد از قرار دادن روکش دندان شیری امکان درد در محل تزریق بی‌حسی و یا محل تراش دندان وجود دارد که با رعایت بهداشت و مصرف مسکن کاهش می‌یابد.

یکی از مراحل مهم قبل از روکش‌گذاری، ترمیم کامل دندان شیری کودک است. این کار شامل برطرف کردن پوسیدگی‌ها، پر کردن حفره‌ها، عصب کشی دندان شیری و تقویت ساختار دندان است تا روکش به خوبی روی آن قرار گرفته و عمر طولانی‌تری داشته باشد. پس از دریافت روکش دندان ممکن است حساسیت جزئی دندان هم ایجاد شود و چند هفته طول بکشد. دادن مسکن‌های بدون نسخه (OTC) برای کودکان، مانند ایبوپروفن کودکان، می‌تواند به تسکین هرگونه درد و ناراحتی در روزها و هفته‌های پس از قرار دادن روکش، کمک کند.

مراقبت های دندانی پس از روکش دندان
مراقبت های دندانی پس از روکش دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از روکش

رعایت بهداشت دهان و دندان کافی برای عملکرد بهینه روکش‌های دندان کودک شما بسیار اهمیت دارد؛ پس اطمینان یابید که فرزندتان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم اطراف دندان روکش شده را انجام می‌دهد. شاید لازم باشد به طور مستقیم در فرایند مسواک زدن به کودک کمک یا از استراتژی بازی برای این کار استفاده کنید.

  • حتماً از محصولات مراقبت از دهان مناسب بر اساس سن کودکتان استفاده کنید.
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان زیرین: توجه داشته باشید که قرار دادن روکش، دندان را نسبت به بروز مجدد پوسیدگی مصون نمی‌کند؛ بنابراین پس از قرار دادن روکش، رعایت بهداشت مناسب همانند سایر دندان‌ها، الزامی است.
  • شما باید به‌طور منظم تغییرات در ظاهر دندان روکش شده را بررسی کنید و در صورت شل شدن یا آسیب دیدن روکش و شکایت کودک، در اولین فرصت به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا از آسیب‌های بیشتر به دندان زیرین جلوگیری شود.

نحوه تغذیه بعد از قرار دادن روکش دندان کودک

برای کمک به بهبودی بهتر و حفظ روکش دندان کودک، رعایت نکات زیر بسیار مهم است:

  • کودک نباید غذاهای سفت و چسبناک بخورد: غذاهای سفت و چسبناک مانند پاپ‌کورن، چیپس و آب‌نبات‌های سفت می‌توانند به روکش دندان آسیب رسانده و باعث شکستگی یا لق شدن آن شوند. جویدن این نوع غذاها فشار زیادی به روکش وارد کرده و طول عمر آن را کاهش می‌دهد. جهت جلوگیری از جابه‌جایی یا خارج شدن روکش تا 24 ساعت بعد از چسباندن روکش از کودک بخواهید تا از خوردن غذاهای چسبنده اجتناب کند.
  • از خوردن غذاهای خیلی سرد یا گرم دوری کنید: دندان درمان شده ممکن است برای مدتی نسبت به تغییرات دمایی حساس باشد. کودک را از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد یا گرم مانند بستنی، آب یخ و شکلات داغ منع کنید. این کار از ایجاد حساسیت و ناراحتی در دندان جلوگیری می‌کند.

با رعایت این نکات ساده کمک می‌کنید تا روکش دندان کودک برای مدت طولانی‌تر حفظ و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

تغذیه بعد از روکش دندان ها
تغذیه بعد از روکش دندان ها

احساس بلندی دندان بعد از روکش گذاری

درصورتی‌که بعد از رفتن علائم بی‌حسی، احساس بلندی وجود داشت، از جویدن روی آن دندان جلوگیری و لطفاً جهت تنظیم روکش به دندان‌پزشک کودک خود مراجعه نمایید.

چه زمانی باید دوباره به دندان‌پزشک مراجعه کنید؟

در صورت بروز هرگونه درد شدید، تورم زیاد، خونریزی و حساسیت طولانی‌مدت به سرما و گرما، احساس شل شدگی روکش، افتادن روکش یا آبسه در اطراف لثه‌ها باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

پس از قرار دادن روکش دندان کودکان، والدین باید برای چند ساعت اول دستورالعمل‌های خاصی را دنبال کنند. این شامل مدیریت هرگونه ناراحتی یا حساسیت و اجتناب از برخی غذاها و فعالیت‌هایی است که ممکن است پایداری روکش را به خطر بیندازد. در کلینیک دندانپزشکی دکتر رامیار و در بخش دندانپزشکی کودکان، ما تلاش می‌کنیم تا والدین را آموزش دهیم و به آن‌ها کمک کنیم بهترین تصمیمات را برای سلامت دهان و دندان فرزندشان بگیرند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها