درمواردی که ترمیم دندان شیری به علت تخریب بسیار زیاد،با آمالگام یا کامپوزیت قابل بازسازی نباشد،جهت بازسازی تاج دندان از” روکش کودکان” یا “اس اس کرون ” استفاده میشود.
این نوع روکش دندانی از فلز استیل ساخته شده قابلیت نگه داری به مدت طولانی دندان شیری را دارد.
چه دندان های شیری نیاز به روکش دارند ؟
1) دندان های شکسته و تخریب شده : دندان های شیری دچار پوسیدگی یا تخریب شدید که دارای ساختار دندانی ضعیف هستند، نیاز به روکش دارند .
2) دندان های شیری خلفی : به دلیل اهمیت بالای دندان های خلفی اگر پوسیده یا شکسته شده باشند نیاز به روکش دارند .
3) دندان های دائمی کودکان که به دلیل تخریب زیاد، امکان ترمیم آنها با آمالگام یا کامپوزیت وجود ندارد.
4) دندان های شیری بعد از درمان ریشه کودکان (پالپوتومی یا پالپکتومی) اغلب نیاز به روکش دارند.
روش انجام روکش دندان های شیری :
1) بررسی و تشخیص: ابتدا دندانپزشک، دندان را برای درمان و نحوه ی قراردادن روکش بررسی می کند .
2) آماده سازی دندان شیری: سپس دندانپزشک ، با استفاده از ابزارهای مخصوص، پوسیدگی ها را به صورت کامل از بین می برد و دندان را به شکل مناسب برای قرار دادن روکش آماده می کند .
3) قرار دادن روکش داخل دندان: پس از آماده سازی ، دندانپزشک روکش با سایز مناسب را انتخاب کرده و با چسب بر روی دندان تنظیم می کند .
عوارض و توصیه های بعد از روکش دندان شیری:
1) برای پیش گیری از گاز گرفتن زبان و گونه،تا بعد از از بین رفتن علائم بی حسی از خوردن و آشامیدن پرهیز شود.
2) درد: بعد از قرار دادن روکش دندان شیری امکان درد در محل تزریق بی حسی و یا محل تراش دندان وجود دارد که با رعایت بهداشت ومسکن کاهش می یابد .
3) سفید شدن لثه :بعد از قرار دادن روکش،ممکن است لثه اطراف دندان کمی سفید تر به نظر برسد که این موضوع به دلیل تحت فشار قرارگرفتن لثه می باشد.این موضوع نیاز به اقدام خاصد نداشته و ظرف 24 تا 48 ساعت از بین می رود.
4) احساس بلندی در روکش:در صورتی که بعد از از رفتن علائم بی حسی ،احساس بلندی وجود داشت ،می بایست جهت تنظیم روکش به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
5) پوسیدگی دندان :توجه داشته باشید که قرار دادن روکش،دندان را نسبت به بروز مجدد پوسیدگی مصون نمی کند.بنابراین پس از قرار دادن روکش ،رعایت بهداشت مناسب همانند سایر دندان ها،الزامی است .
6) جهت جلوگیری از جا به جایی یا خارج شدن روکش،تا 24 ساعت بعد از چسباندن روکش، از خوردن غذا های چسبنده اجتناب کنید.