جراحی های ایمپلنت

ایمپلنت دندان یک راهکار بسیار مناسب و طبیعی برای جایگزین کردن دندان‌هایی است که ازدست‌داده‌اید. اما برای کاشت ایمپلنت، ممکن است به انواع مختلفی از جراحی‌ها مثل کشیدن و جراحی دندان پوسیده، پیوند استخوان یا لثه داشته باشید. در این مقاله به بررسی چند نوع رایج از جراحی مرتبط با ایمپلنت دندان می‌پردازیم.

چرا قبل از ایمپلنت گاهی نیاز به جراحی‌های دیگر داریم؟

قبل از انجام ایمپلنت دندان، پزشک معالجتان با استفاده از عکس‌های دندانی، بررسی می‌کند که آیا شما نیاز به اقدامات اضافی برای کاشت ایمپلنت دارید یا خیر؟ فرایند ایمپلنت دندان چیزی فراتر از قرار دادن پایه و روکش کردن آن است و می‌تواند فرایند پیچیده‌ای باشد. مثلاً شاید شما دچار بیماری لثه باشید، یا عکس رادیولوژی صورت شما نشان بدهد که حفره‌های سینوسی شما درست بالای جایی است که پایه ایمپلنت قرار است، کاشته شود.

دانستن اینکه چه جراحی‌های مرتبط با ایمپلنتی می‌تواند به فرایند درمان دندانی شما اضافه شود، علاوه بر کاهش استرس درمان، می‌تواند شما را با قیمت ایمپلنت دندان شما آشناتر کند.

پزشک برای اینکه بتواند بستر مناسب با کمترین درصد پس زدن ایمپلنت دندانی را ایجاد کند، گاه جراحی‌های مرتبط با ایمپلنت دیگری را برای شما تجویز می‌کند، مثل:

جراحی کشیدن دندان خراب

ایمپلنت دندان فقط مختص دندان‌هایی که از قبل کشیده‌اید نمی‌شود. گاهی دندان خراب یا شکسته‌ای دارید که واقعاً هیچ کاری نمی‌توان برای نگه‌داشتن آن انجام داد و باید حتماً آن را بکشید. این کار بسته به موقعیت دندان خراب شما می‌تواند کشیدن دندان ساده تا جراحی شکافتن لثه برای بیرون آوردن تکه‌های شکسته یا ریشه‌های دندانی باشد.

جراحی فلپ

در این نوع جراحی مرتبط با ایمپلنت جراح بافت خارجی لثه را به‌آرامی برمی‌دارد تا به ریشه‌ها و بافت استخوانی دندان دسترسی پیدا کند. در مرحله بعد، بافت ملتهب لثه را برداشته و ریشه‌های دندان را تمیز می‌کنند. بعد دوباره بافت لثه را با بخیه به هم می‌چسبانند در صورت نیاز، ممکن است این ناحیه با آنتی‌بیوتیک ضدعفونی شده و یا برای بیمار آنتی‌بیوتیک خوراکی تجویز کنند.

دوره نقاهت جراحی فلپ لثه معمولاً چند هفته طول می‌کشد. در این مدت، باید دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از عمل را که توسط جراح دهان و دندان شما ارائه می‌شود به‌دقت دنبال کنید.

جراحی فلپ
جراحی فلپ

جراحی لیفت سینوس

در استخوان‌های بالایی فک ما، حفره‌های سینوسی بینی قرار دارند و معمولاً روی ریشه‌های دندان هستند. زمانی که دندان‌ها در این ناحیه می‌افتند یا کشیده می‌شوند، دیگر چیزی برای حمایت از کف سینوس بینی باقی نمی‌ماند و درنتیجه، بافت پوششی سینوس به سمت پایین تحلیل می‌رود. در این‌گونه مواقع نمی‌توان در این نواحی کاشت ایمپلنت دندان انجام داد، چون با کاشت پایه سینوس‌ها دچار پارگی و سوراخ می‌شوند. این پارگی می‌تواند منجر به عفونت مزمن، درد و شکست ایمپلنت شود.

برای جلوگیری از هرگونه عوارض جانبی، جراح لثه و فک باید به‌صورت فیزیکی، کف سینوس بینی را بالا ببرد و سپس با استفاده از پیوند استخوان آن فضای خالی را پر می‌کند. با این کار یک فضای کافی و تقویت‌شده برای کاشت ایمپلنت‌های دندانی ایجاد می‌شود.

جراحی لیفت سینوس یکی از رایج‌ترین روش‌های کمکی برای کاشت ایمپلنت‌های دندانی یا دست‌دندان‌های مصنوعی است.

پیوند استخوان

گاه پزشک با بررسی عکس فک شما، درمی‌یابد که شما حجم استخوانی کافی برای گذاشتن ایمپلنت در فک خود را ندارید. دندان‌پزشک برای رفع این مشکل باید استخوان فک شما را تقویت کند. این کار معمولاً با پیوند استخوان انجام می‌شود. پیوند استخوان معمولاً در افرادی که دندان‌های ازدست‌رفته دارند بیشتر است.

فراموش نکنید که داشتن توده استخوانی کافی و ایمپلنت ایمن برای موفقیت طولانی‌مدت و عدم لقی پایه ایمپلنت ضروری است.

جراح دندان‌پزشک با تزریق پودر استخوان می‌تواند رشد استخوان را تقویت کند. اگر موفقیت‌آمیز باشد، استخوان به‌اندازه کافی قوی و سالم خواهد بود تا از ایمپلنت حمایت کند.

معمولاً پیوند استخوان یک جراحی دهانی جزئی هست که با بی‌حسی موضعی و به‌صورت سرپایی انجام می‌شود. یادتان باشد که در این جراحی استخوان برای تقویت شدن نیاز به سپری شدن زمان دارد و همان روز نمی‌توانید روی آن پایه ایمپلنت بگذارید. این زمان را پزشک معالج شما تعیین می‌کند.

پیوند استخوان موجب تقویت استخوان فک می شود
پیوند استخوان یک جراحی مرتبط با ایمپلنت است

جراحی عصب

اگر عصب دندانی یا اطراف آن خیلی نزدیک به ناحیه‌ای باشد که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد، ممکن است نیاز به تغییر آن وجود داشته باشد. اگر جراح به این امر واقف نباشد، ممکن است با کار گذاشتن ایمپلنت قسمتی از عصب‌های صورت از بین رفته و عضلات دچار فلج شدگی شوند.

این جراحی مرتبط با ایمپلنت یک جراحی ظریف است که فقط باید توسط جراح دهان و دندان باتجربه انجام شود.

جراحی عصب فک
جراحی عصب فک

جراحی لثه

اگر دچار بیماری لثه فعال باشید استخوان فک و هم بافت لثه ضعیف شده و نمی‌توانند به‌خوبی از دندان حتی ایمپلنت‌های دندانی محافظت کنند و آن‌ها را پس می‌زنند. پس باید لثه‌ها در وضعیت قابل‌قبول و سالمی باشند. هرگونه تورم، خونریزی شدید یا خفیف، یا نواحی اطراف که دچار بیماری پریودنتال هستند، باید قبل از جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته، درمان شوند.

پس از درمان‌ها و جراحی‌های مرتبط با لثه، بافت لثه شما به چند ماه زمان نیاز دارد تا برای نصب دندان‌های جایگزین، کاملاً آماده شود.

خلاصه

امروزه با پیشرفت پزشکی در حوزه دهان و دندان، می‌توانید با روش‌های کاشت دندان‌های مصنوعی مثل ایمپلنت‌های دندانی، سلامت دهان و دندان و گوارش خود را بهبود بخشید. برای اینکه ایمپلنت‌های دندانی در دهان کار گذاشته شوند، گاه نیاز به جراحی‌های اضافه‌تری دارید تا بستر مناسب برای کاشت پایه ایمپلنت ایجاد شود. این جراحی‌ها مثل پیوند استخوان، جراحی‌ترمیم لثه و غیره به صلاحدید جراح دندان‌پزشک معالج شما تجویز می‌شود و ضروری است.

اگر در مورد جراحی های مرتبط با ایمپلنت دندانی سؤالی دارید، می‌توانید با پزشکان متخصص کلینیک ما تماس و مشاوره رایگان درخواست کنید.

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها