شاید یکی از دغدغههای اصلی شما، سلامت دندانهای کوچولوی عزیزتان باشد. از اینکه تصمیم گرفتید تا با انجام فلوراید تراپی و فیشور سیلانت، از دندانهای شیری و دائمی آنها به بهترین شکل محافظت کنید، به شما تبریک میگوییم. اما حالا سؤال اینجاست که بعد از انجام این درمانها، چه مراقبتهایی باید از دندانهای فرزندتان داشته باشید؟ در این مقاله تمام نکات مهم مراقبت بعد از فلوراید تراپی و فیشور سیلانت کودکان نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهیم. با مطالعه این توصیهها، میتوانید اطمینان حاصل کنید که تمام اقدامات لازم برای حفظ سلامت دندانهای فرزندتان را انجام میدهید.
توصیههای بعد از انجام فلوراید تراپی و فیشور سیلانت کودکان
- بعد از انجام فلوراید تراپی تا روز بعد، بهتر است دندانها را مسواک نزنید. قبل از وارنیش فلوراید، باید دندانهای کودک را خوب مسواک کرده و نخ دندان بکشید.
- بعد از انجام فلوراید تراپی ممکن است دندانها مقداری زردتر به نظر برسند. این موضوع موقتی بوده و مربوط به رنگ فلوراید قرارگرفته روی دندان است که بعد از چند روز برطرف میشود.
- مدتزمانی که باید قبل از خوردن یا نوشیدن منتظر ماند، ممکن است به نوع وارنیش فلوراید استفادهشده بستگی داشته باشد. وارنیش فلوراید برای اثرگذاری طولانیمدت نیاز به پوشش کامل دندانها دارد و مصرف سریع غذاها و نوشیدنیهای نامناسب ممکن است اثرگذاری آن را کاهش دهد. توصیه میکنیم کودک را تا 2 ساعت از خوردن و آشامیدن منع کنید.
- دندانها و لثهها بلافاصله پس از عمل حساستر هستند. بهتر است از غذاها و نوشیدنیهایی که خیلی سرد یا خیلی گرم هستند و غذاهای اسیدی خودداری کنید تا زمانی که حساسیت دندانها برطرف شود.
- از مصرف دهانشویههای الکلی تا شش ساعت پرهیز کنید.
- به کودک مرکبات مانند پرتقال، گریپفروت، لیمو و لیموترش ندهید.
- بعد از انجام فلوراید تراپی و فیشور سیلانت کودکان، دندانهای کودک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سیلانت بهطور کامل روی شیارهای دندان قرارگرفته است. اگر احساس کردید که سیلانت باعث تداخل در بستن دندانها و گاز زدن نرمال شده است، با دندانپزشک مشورت کنید.
کنترل و رفع عوارض بعد از انجام فیشور سیلانت
- احساس بلندی: درصورتیکه بعد از پایان درمان، کودک احساس بلندی روی دندان دارد یا هنگام غذا خوردن نمیتواند بهخوبی آن را گاز بزند، برای پیشگیری از شکستن ماده فیشورسیلانت، در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
- شکسته شدن ماده فیشور سیلانت: درصورتیکه ماده فیشور سیلانت دچار پریدگی یا شکستگی شد و کودک روی دندان احساس تیزی کرد، جهت بررسی و اصلاح به دندانپزشک مراجعه نمایید.
- معاینات دورهای: توصیه میکنیم جهت بررسی و اطمینان از سالم بودن، ترمیمهای فیشور سیلانت کودکان بهصورت دورهای (معمولاً سالانه) دندانهای کودک موردبررسی و معاینه قرار بگیرند.
- حساسیتهای دندانی: ممکن است بعد از انجام فیشور سیلانت به مدت کوتاهی کودک احساس حساسیت در دندانهای خود کند. این حساسیت معمولاً موقتی بوده و بهمرورزمان برطرف میشود.
- تغییر در احساس بافت دندان: ممکن است پس از انجام فیشور سیلانت کودک روی دندانهای خود احساس زبری کند که این حس نیز معمولاً گذرا است.
سلامت دندانهای کودکان، هدیهای ارزشمند است. با انجام فلوراید تراپی و فیشور سیلانت کودکان، گامی مؤثر در جهت حفظ سلامت دهان و دندان آنها بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، با شعب کلینیک دکتر رامیار تماس بگیرید.