قالب های دندان

دندان ها می توانند با گذشت زمان به دلیل پوسیدگی، آسیب یا ساییدگی، ظاهر خود را از دست بدهند. در اینجاست که روکش های دندانی می توانند به کمک شما بیایند. روکش دندان، سطوح نازکی هستند که روی دندان های آسیب دیده یا نامرتب قرار می گیرند تا ظاهر و عملکرد آنها را بازیابی کنند. آنها از مواد مختلفی مانند سرامیک، پرسلن یا کامپوزیت ساخته می شوند. در این مقاله بررسی مختصری در این مورد خواهیم داشت، با ما همراه باشید.

انواع قالب های دندانی

ش دندان یا قالب دندانی یک روش درمان دندانپزشکی خاص نیست. این اصطلاح گاهی اوقات به جای انواع روش‌های موجود در دندانپزشکی ترمیمی استفاده می‌شود. برخی از روکش‌های دندانی به عنوان ترمیم‌کننده، قسمت‌هایی از پوسیدگی یا ترک خوردگی دندان را بازسازی می‌کنند و برخی دیگر ماهیت زیبایی دارند.

روکش‌های تزئینی دندان

روکش‌های سرامیکی دندان برای بهبود ظاهر دندان‌ها استفاده می‌شود که نوعی درمان زیبایی است. در این نوع روکش، بخشی از دندان که هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است، می‌پوشانده می‌شود. در این فرایند شما می‌توانید رنگ و حتی نوع دندانهایتان را با این روکش‌ها تغییر دهید. دندانپزشکان حوزه زیبایی گاهی این روکش‌ها را «بریس‌های فوری» نیز می نامند چرا که می‌توانند طرح لبخند شما را در چند جلسه و به سرعت پیاده‌سازی کنند.

به طور کلی، قالب دندانی روی چندین دندان ( یک ۶ تا ۸ عدد در دندان‌های جلویی بالا) به صورت یکپارچه و همزمان جانمایی می‌شود. تعداد پوشانندگی روکش‌ها به پهنای لبخند و اینکه کدام دندان‌ها باید تقویت شوند دارد. برخی از افراد نیز ترجیح می‌دهند که روی دندان‌های جلویی فک پایین نیز روکش دندان قرار دهند تا از آسیب بیشتر آن‌ها جلوگیری کنند.

روکش‌های ترمیمی (آنله و اینله)

برای ترمیم دندان شکسته یا پوسیده که گسترده‌تر است از روکش دندان از نوع آنله و اینله استفاده می‌شود.

اینله‌ها و انله‌ها فضا‌های خالی ایجاده در تاج دندانی را به خوبی پر می‌کنند. اینله‌ها نواحی بزرگ‌تری از دندان و آنله‌ها نواحی کوچکتر مانند کاسپ یا شکستگی‌های کوچک را بازسازی می‌کنند.

اینله و آنله ( روکش سه چهارم هم نامیده می‌شود) نسبت به ترمیم‌هایی که به طور کامل دندان را تحت پوشش قرار می‌دهند، کمتر تهاجمی بوده و ساختار دندان را تا حد زیادی سالم نگه می‌دارند. این نوع روکش‌ها بعد از قالب‌گیری دندان در لابراتوآر مخصوصی به صورت تاج‌های مصنوعی ساخته می‌شوند. دندانپزشک و دندان ساز مواد سرامیکی را به گونه‌ای تطبیق می‌دهد که با رنگ دندان مورد نظر، هماهنگ باشد.

البته امروزه همه دندانپزشکان خدمات اینله و آنله را انجام نمی‌دهد. در موارد خاص، مواد ترمیمی ممکن است حتی از طلا باشد. طلا انعطاف‌پذیری بالا و خطر شکستگی پایینی دارد و برای دندان‌های آسیا که عمل سایش غذا را انجام می‌دهند مناسب است.

روکش های دندان

روکش دندانی تمام فلز

جنس این روکش‌ها به طور کامل از آلیاژ فلزاتی مثل طلا و تیتانیوم، کروم و نیکل است. مزیت روکش‌های دندانی فلزی دوام بالای انهاست و برای جانمایی آن‌ها دندان کمتر تراشیده شده و دندان‌های کناری نیز کمتر دچار ساییدگی می‌شوند.

روکش سرامیکی

جنس این روکش‌ها نوعی سرامیک از جنس پرسلن است. به دلیل ساختار ضعیفی که دارند، برای دندان‌های آسیا مناسب نیستند. از روکش‌های سرامیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرسلن جاکت کراون
  • پرسلن مدرن
  • روکش سرامیکی زیرکونیوم

روکش پی اف ‌ام  PFM

روکش‌های پرسلن ذوب شده روی فلز (PFM) یک استاندارد طلایی برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده میان دندانپزشکان است. روکش‌های PFM دارای خواص مکانیکی مناسب، ظاهری رضایت بخش و کیفیت بیولوژیکی قابل قبولی. روکش‌های PFM محدودیت‌هایی دارند که ممکن است استفاده از آن‌ها را محدود کند، مثل امکان لب پریدگی، عمر مفید کوتاه‌تر و نمایان شدن لایه فلزی زیرین آن. روکش های پی اف ام از گزینه های پر طرفدار برای کاشت ایمپلنت دندان هستند.

جنس بیرونی این قالب دندانی از سرامیک و لایه داخلی آن از فلز ساخته شده است. به همین دلیل نیز هم استحکام بالایی دارند و هم از لحاظ زیبایی مناسب هستند. طول عمر روکش‌های PFM، از روکش‌های تمام سرامیک بیشتری و از روکش‌های فلزی کمتر است. می توانید از فرم زیر برای تخمین هزینه ایمپلنت دندانی بر اساس نوع روکش استفاده کنید.

روکش دندان آی پی اس  (IPS)

قالب دندانی آی پی اس بیشتر در دندانپزشکی زیبایی و برای برطرف کردن عیوب ظاهری مورد استفاده قرار می گیرد.</p>

روکش دندان زیرکونیا

روکش دندان زیرکونیا ترکیب فلز و ماده سرامیکی زیرکونیا است که ساختاری مشابه پرسلن دارد اما دارای مقاومت کمتری است. برای جانمایی این نوع روکش دندانپزشک زمان کمتری احتیاج دارد.

باندینگ دندان

باندینگ دندان

باندینگ شبیه پرکردگی همرنگ دندان است که در ناحیه خاصی از دندان شما شکل می‌گیرد. باندینگ برای پوشاندن ریشه‌های دندانی باز، خراشیدگی، شکستگی یا شکاف بین دندان‌ها استفاده می‌شود.

در اغلب موارد، روش باندینگ حتی نیاز به بی‌حس کردن دندان‌ها هم ندارد. پس از تعیین میزان مناسب مواد باندینگ، دندانپزشک مواد ترمیمی را روی دندان شما قرار داده و شکل می‌دهد تا فرم مناسب آن را پیدا کند. سپس با تاباندن نور روی مواد باندینگ آن را به دندان شما می‌چسباند.

پرداخت هزینه روکش دندان با انواع بیمه</h2><p>هزینه روکش‌های دندان بسته به نوع و دلایل روکش دندان و نوع بیمه تکمیلی دندانپزشکی متفاوت است. برخی از بیمه‌ها روکش های دندانی را یک عمل زیبایی در نظر می‌گیرند (اگر برای حفظ سلامت دندان شما ضروری نباشد) و آن را تحت پوشش قرار نمی‌دهد.

برخی از بیمه‌های تکمیلی مثل SOS، آتیه و دانا هزینه خدمات دندانپزشکی ترمیمی را متقبل شده و با برخی از دندانپزشکان طرف قرار داد هستند.

انتخاب بهترین قالب دندانی

بهترین راه برای تعیین اینکه به کدام نوع روکش نیاز دارید، مشاورهو ویزیت دندان توسط دندانپزشک. یک دندانپزشک مجرب تمام نگرانی‌های شما در نظر گرفته و با توجه به شرایط دندانی و مالی شما از گزینه‌های قابل دسترس بهترین روکش دندان را به شما توصیه می‌کند. حتماً از دندانپزشک بپرسید که آیا جایگزین‌های دیگری هم در دسترس هستند یا خیر تا بتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.

روکش های دندانی گزینه طولانی مدت خوبی برای محافظت از دندان های آسیب دیده هستند دوام بالای آنها (معمولاً حداقل 5 تا 15 سال) باعث افزایش رضایت بیمار از درمان  شده  و با توجه به سایر روش‌های ترمیمی دندان  از موفقیت بالایی برخودارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع روکش‌های دندانی با متخصصان ما در شعب کلینیک رامیار تماس بگیرید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها