1. نکات و مشکلات اولیه :

الف . احساس بزرگ تر از اندازه بودن : ممکن است در روزهای اول احساس بزرگی و زمختــی داشتــه باشیــد. علت این مسئله خالی بودن محــل دنــدان برای مدت طولانی است . این حــس بعد از گــذشت چنـد روز برطرف می شود .

ب . احســاس بلنــدی درپروتز : گـاهی ممـکن اســت بعــد از تحویل روکش، شما احسـاس کنیـــد که پــروتز زودتر از سایر قسمتها بـا دنــدان مقــابل تمــــــاس پیـــدا می کند و یا در حیـن حـــرکت به ســمت طــرفیـن ، در محل پروتز احساس گیر و یا صدای سایش ایجـاد می شود . در این صـورت برای رفع مسئـله به پزشـک معالج خود مراجعه فرمائید .

پ . اشکال در تکلم : بعد از قراردادن پروتز ، احتمال ایجاد اختلال در تکلم و یا اشکال در تلفظ برخی حروف وجود دارد . این مسئله با گذشت زمان ، تمرین و تکرار مرتفع می گردد.

ت . گیر غذایی : در صــورتی که بعد از میل غذا احـســاس گیــر غــذایی بین روکش و دندان مجاور کــردید، سریعا به پـزشک خود مراجعـه کنید. زیرا گیــر غــذایی مداوم در آن ناحیه باعث بروز مشکلات لثه و استخوان و آسیب به ایمپلنت می شود .

2. رعایت بهداشت :

نکته کلیدی در حفظ سلامت بافتهای نگه دارنده ایمپلنت و افزایش طول عمر آن ، رعایت دقیق و منظم بهداشت و مراجعات منظم جهت بازبینی و معاینه ایمپلنت ها می باشد . به این منظور رعایت نکات زیر توصیه می شود :

الف : استفاده از مسواک به صورت منظم ب : استفاده صحیح از نخ دندان

نکته : افرادی که دارای روکش به هم پیوسته و یا بریج هستند ، بهتر است از نخ دندان سوپر فلاس و یا دستگاه واترپیک استفاده نمایند .

3. معاینات دوره ای :

جهت پیش گیری و یا درمان بیماری بافتهای نگه دارنده اطراف ایمپلنت (استخوان -لثه) و جلوگیری از پیشرفت آن ها ، معاینــــات منظـم دوره ای توصیــــه می گردد. زمان بندی معاینات دوره ای به صورت زیر خواهد بود .

1 – معاینه اول : 3 ماه بعد از قراردادن روکش ایمپلنت

2 – معاینــه دوم : 6 مـاه بعد از معاینه اول

3 – معاینه سوم : 1 سال بعد از معاینه دوم

4 – معاینه چهارم : هر سال بعد از معاینه سوم

نکته : چنانچه دندان های مجاور ایمپلنت دچار پوسیـدگی شـود سریــعا اقــدام بـه برطرف کردن این مسئله کنید . زیرا اگر دندان مجـاور دچار آبـسه و یا ضایعه شود، باعث آسیب و تحلیل اســتخــــوان فـــک در ناحیه ایمپــــلنـــــت می گردد.

4. عوارض احتمالی :

ایمــپلنت هـا معمولا بـا چســـب دائــم چسبانده نمی شود، لذا امکان دارد لق ویا خارج شوند در صورت خارج شدن یا لق شدن روکش ، آن را در محــل ایمپلنت قرارداده، فشار دهید و در اسرع وقت بــه پزشک خود مراجعه کنید. امکان دارد قبل از تحویل روکش، پیـچ هایی که روی ایمپلنت ها گذاشـته ایم باز شـود. به پـزشـک خود مراجعــه کنـیـد کـه آن را مجــددا در محـــل ایمپلنــت ها قـرار دهد.

نکات ویژه :

  • براکسیـسم یا دندان قروچه مشکلی اسـت که شاید خودتان از آن مطلع نباشید.
  • امکان دارد هنــگام خــواب و یــا در مــواقـعـــی که تمــــرکز کــرده اید،دندان هایتان را روی هم بسایید ویا فشار دهید.
  • افـرادی که ایمپلنت دارند، در صورت وجود براکســیسم باید از نایت گارد استـفاده کنند.
4.3 7 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدرضا رمضانی
محمدرضا رمضانی
20 روز قبل

از کلیک و پرسنل راضی هستم،شلوغی و اینارو کاریش نمیشه کرد.

دکتر آرش رامیار
مدیر
13 روز قبل

سلام محمد رضای عزیز، از اینکه وقت گذاشتید و نظر ارزشمندتون رو با ما در میان گذاشتید، بسیار سپاسگزاریم. خوشحالیم که از خدمات کلینیک و برخورد پرسنل راضی بودید. ما همیشه در تلاشیم تا خدمات بهتری را به شما ارائه دهیم و به زودی با ایجاد تغییراتی، راحتی و آسایش شما رو در کلینیک بیشتر خواهیم کرد. مجددا از انتخاب شما متشکریم.