عصب کشی روشی است برای درمان عصب دندان که به دلیل پوسیدگی عمیق، عفونت ، ترمیم قدیمی،ضربه شدید و یا بیماری‌های دیگر، آسیب دیده است. این روش برای درمان یا جلوگیری از خطرات مختلفی مانند درد شدید ، التهاب ، عفونت استفاده می شود .

چه دندان هایی نیاز به عصب کشی (درمان ریشه) دارند؟

دندان‌های شکسته یا دارای پوسیدگی وسیع:

در صورتی که دندان شما شکسته یا پوسیده شده باشد و علائمی مانند درد ، حساسیت و التهاب دندان را نشان دهد ، ممکن است نیاز به عصب کشی داشته باشد.

دندان‌هایی که ترمیم قدیمی دارند:

در صورتی که ترمیم قدیمی دندان به هر دلیلی کامل نبوده و باعث نفوذ باکتری‌ها به داخل دندان شده ، ممکن است نیاز به عصب کشی داشته باشد .

دندان‌هایی که دچار عفونت هستند :

عفونت دندان می‌تواند باعث درد ، تورم ،آبسه و التهاب بافت‌های اطراف دندان شود . درمان ریشه مناسب ترین راه برای از بین بردن عفونت است .

دندان‌هایی که دچار فرسایش زیاد هستند:

دندان هایی که به علت فرسایش زیاد،نیاز به بازسازی کامل تاج به وسیله روکش دارند.در این دندان ،جهت جلوگیری از درگیر شدن عصب در طی پروسه روکش کردن،عصب کشی به صورت پیشگیرانه انجام می شود.

دندان های ضربه خورده:

ممکن است در دندان های ضربه خورده،به علت احتمال آسیب شدید عصب ،نیاز به درمان ریشه وجود داشته باشد.

روش درمان ریشه (عصب کشی):

  1. بی حسی موضعی : ابتدا ، دندانپزشک با استفاده از بی حس کننده موضعی ، دندان و ناحیه پیرامونی  آن را بی حس می‌کند تا فرد حین درمان ریشه دچار درد نشود .
  2. دسترسی به عصب دندان : پس از بی حسی ، دندانپزشک پوسیدگی و نواحی شکسته ی دندان را حذف کرده و با استفاده از ابزارهای مخصوص، عصب دندان را خارج می کند .
  3. پر کردن دندان : پس از خارج کردن عصب دندان و پر کردن فضای ریشه با مواد مخصوص ، تاج دندان با روش هایی مانند پر کردن با ماده ی آمالگام و کامپوزیت ترمیم می گردد.  درصورتی که مقدار تخریب دندان زیاد باشد ، باسازی تاج با روکش کردن آن انجام می گردد .

نکات و توصیه های بعد از درمان ریشه :

  1. داروهای تجویز شده را به صورت منظم میل نمائید .
  2. در صورتی که درمان ریشه به صورت یک جلسه ای انجام شده و دندان شما با آمالگام ( مواد تیره ) پر شده است ، تا دوساعت فقط از مایعات خنک استفاده نمائید و تا 24 ساعت بعد ، از سمت مخالف برای جویدن استفاده کنید . استفاده از مسواک و نخ دندان در ناحیه دندان درمان ریشه شده بعد از 24 ساعت بلامانع است .
  3. در صورتی که روی دندان شما پانسمان قرار داده شده ، موارد زیر را رعایت کنید:

*از جویدن آدامس و خوردن غذاهای چسبنده یا سفت خودداری نمائید .

*برای جویدن از سمت مخالف استفاده فرمائید .

*از بین رفتن یا شکستن مقدار جزئی از پانسمان ( نه دندان ) امری رایج است و باعث نگرانی نمی باشد.اما در صورتی که تمام پانسمان از محل خارج شد به کلینیک مراجعه نمائید .

*مسواک زدن را به طور معمول ادامه دهید .

*از کشیدن نخ دندان در ناحیه پانسمان موقت صرف نظر نمائید .

  1. در صورتی که احساس می کنید پانسمان و یا پرکردگی شما بلند است ، جهت اصلاح آن با کلینیک هماهنگ نمائید .
  2. در صورت توصیه به انجام روکش ، جهت پیش گیری از شکستن دندان ، در زمان مقتضی اقدام نمائید .
  3. اثرات بی حسی ممکن است تا چند ساعت بعد از پایان درمان وجود داشته باشد . لذا مراقب گاز گرفتن گونه و زبان خود در این مدت باشید . به این منظور توصیه می شود تا از بین رفتن کامل اثر بی حسی فقط از مایعات استفاده شود .
  4. عوارض و شرایط بعد از درمان ریشه هر دندان تحت تاثیر عوامل متعددی همچون مقدارپوسیدگی،

مقدار التهاب و … می باشد . لذا با توجه به شرایط هر دندان ، احتمال وجود دارد حتی تا یک ماه بعد از درمان ریشه ( خصوصا هنگام ضربه زدن به دندان ) وجود دارد . مقدار این درد می تواند از بسیار خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد . ( وجود درد الزاما به معنای درمان ریشه نامناسب نیست ) بنابراین شرایط بعد از درمان ریشه دندان خود را با درمان ریشه دیگران و حتی دندان های دیگر خود مقایسه نفرمائید .

  1. در صورتی که در ناحیه صورت و اطراف دندان درمان ریشه شده تورم ایجاد شد ، جهت دریافت آنتی بیوتیک مناسب و یا تغییر آن به کلینیک مراجعه نمائید .
  2. دندان بعد از عصب کشی به هیچ عنوان به سرما ، گرما و هوا حساس نمی گردد . در صورت مشاهده این موارد بعد از عصب کشی، حتما دندان دیگری دچارمشکل می باشد . دندان عصب کشی شده فقط به فشار و جویدن و ضربه حساس می باشد ( تا یک ماه ) .

Health Tips & Info

Medicate is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Where Can I Go To Provide A Sample For Testing?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

What happens to my sample once I have provided it?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

What will laboratory testing cost me?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Using Innovative Technology

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.